Pagina's

maandag 22 februari 2010

Lezen...


Binnenkort komt Seth Godin naar Nederland. Voor wie hem niet kent, Godin is een marketing/online opper-Goeroe en schreef bestsellers als ‘Purple Cow’ en ‘gehaktballen met slagroom’. Erg goede boeken en bijna verplicht leesvoer voor iedere zichzelf respecterende makelaar in deze tijd. Hij heeft ook een Blog die het volgen waard is.

Nog meer lezen..
Als je de boeken van Godin hebt gelezen (het zijn er nog meer) kun je doorgaan met ‘Blue Ocean Strategy’. Wij vonden dat boek zo goed dat we sinds drie weken een medewerker (Andrew) hebben die zich full-time bezighoudt met het zoeken naar een Blue Ocean in de makelaardij. Wat dat is? Dan moet je het boek lezen. En je melden bij Andrew, die zoekt naar ontwikkelingen in de makelaardij voor de komende vijf jaar.

En nog meer lezen..
Tussen het lezen door moet er natuurlijk ook gewerkt worden. En heb je wellicht nog een thuis waar je vrouw verwacht dat je ,zo nu en dan, daadwerkelijke interesse toont. Dus ga je ‘Getting things done’ lezen. Dit boek leert je op een simpele manier je dagelijkse werkzaamheden te organiseren waardoor je dingen op tijd af hebt en met veel meer rust in je geest rondloopt, en dus de verjaardag van je echtgenote niet meer zo vaak vergeet.

En dan nog meer lezen…
Nu je geïnspireerd bent door Godin en door ‘Blue ocean strategy’ en georganiseerd door ‘Getting things done’ wil je misschien fundamenteel met je makelaardij aan de gang. Dan kun je ‘The Rockefeller habits’ lezen. Het vertelt hoe je strategie kunt vastleggen en terugbrengen naar hapklare, uitvoerbare brokken die richting geven aan je bedrijf.

Magic!
Er bestaan geen boeken die je in een magisch actielijstje opsommen welke stappen je moet doorlopen om een mega-succesvol makelaar te worden en er zijn veel meer goede boeken dan de genoemde. Door jezelf te verrijken met kennis (buiten de PE om) uit allerlei bronnen zul je beter in staat zijn te bestaan in de continu veranderende hedendaagse markt. Via internet kun je die kennis vervolgens eenvoudig delen met anderen. En dat is het doel van deze blog.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!