Pagina's

vrijdag 15 oktober 2010

Waarom, Hoe en Wat?

Hoe vertel je aan de wereld dat je er bent? Hoe laat je prospects weten wat je voor ze wilt betekenen? Vorige week hoorde ik een interessante theorie waarin werd beweerd dat we vaak eerst vertellen WAT we doen, daarna HOE we het doen, maar zelden WAAROM we het doen. En dat, als je de volgorde omdraait (eerst waarom, dan hoe en dan wat), de boodschap veel beter door luisteraars/lezers wordt opgepakt. Omdat ze je dan geloven. Je potentiële klanten zijn er schijnbaar in geïnteresseerd waarom je hen wilt helpen.


Omdat ik altijd nogal jeuk krijg van theorieën met een hoog Yin Yang gehalte heb ik direct kritisch gezocht naar teksten op websites van makelaars(namen heb ik veranderd), en natuurlijk ook onze eigen site bekeken;

Vandenbelegeneonderbroecke makelaars is een makelaarskantoor dat al ruim 85 jaar bestaat. Alle kennis die in de loop der jaren is opgedaan is verzameld en doorgegeven aan volgende generaties. Het resultaat is een jong en enthousiast team van professionele mensen met hart voor het vak en het bedrijf.
…..

Slubberhuttemae Makelaardij is een persoonlijk en betrokken kantoor, gespecialiseerd in woningmakelaardij. Wij geloven dat we als allround makelaarskantoor een optimale kwaliteit kunnen leveren. Enerzijds omdat we u als klant persoonlijk leren kennen en u dus optimaal kunnen bedienen, anderzijds omdat er een geïnteresseerd en vakbekwaam team voor u klaar staat.
…..

Uw makelaar voor Noord Bornepokkio. Een ervaren dynamisch team dat garant staat voor kwaliteit en service op zowel taxatie- als aankoop- & verkoopgebied.
…..

Housenet maakt websites voor makelaars. Gekoppeld aan de databases van VBO makelaar, de NVM en VastgoedPro. Begonnen in 2001 maken nu ruim 800 makelaars gebruik van een website via Housenet. Een Housenet website kunt u zelf volledig onderhouden.
…..

Mwoah….! In deze (en veel meer teksten en uitingen) staat WAT (makelaar, woningmakelaardij, taxatie, aankoop en verkoop, websites voor makelaars), een beetje HOE (ervaren, persoonlijk, betrokken, met hart voor het vak, gekoppeld aan..) maar nergens WAAROM. Waarom doe je wat je doet? Waarom wil je mijn huis verkopen? Me helpen bij de aankoop van een huis? Een taxatie voor me doen? Een website voor me maken? Yin Yang of niet, maar deze teksten zijn niet echt pakkend, inclusief die van onszelf. Dan deze insteek…

In 1987 (ik was 12) zochten mijn ouders een nieuw huis in Appelscha. Ik herinner me dat ik mee mocht met de bezichtigingen en dat ik vol bewondering naar de makelaar in zijn mooie pak keek die mijn ouders en mij geduldig huis na huis liet zien. Wat wist die man veel! Het derde huis wat we bekeken had een grote kinderslaapkamer die uitkeek over een speelweide met een voetbalveld. De makelaar kwam naast me zitten op het bed en legde uit dat op dat speelveld in de zomer iedere week voetbal toernooitjes werden gehouden. Hij was net als ik fan van Ajax en vertelde me dat hij iedere zaterdag met zijn eigen zoons meeging naar voetbal. Twee weken later gingen we voor de tweede keer kijken en had de makelaar een klein AJAX shirtje meegenomen wat ik met een zuignapje aan het raam van mijn vaders auto kon plakken. Mijn ouders kochten het huis. En ik wist wat ik later wilde worden.


Omdat ik ook mensen wil helpen bij het vinden van een huis wat bij ze past. Omdat ik ook de man wil zijn die naast een jongetje wat moet verhuizen van Rotterdam naar Appelscha op een bed gaat zitten om hem te helpen. Daarom.

Voor welke makelaar zou jij kiezen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je reactie!